Referat: Vellinge IF - AIF Barrikaden

En match som enligt de flesta av spelarna helst borde förbigås med tystnad och ö.h.t. inte refereras här på sidan. Även om jag på ett kan förstå dem kan jag inte sträcka mig så långt utan här kommer ett kortare referat:

Laget innehöll många nya och nästan nya spelare vilket gjorde att vi hade väldigt svårt att uppträda just som ett lag. Det var nästan helt tyst ute på plan i vårt lag (det var bara David som pushade när han kom in).

Det var faktiskt ganska många i laget som gjorde en fullt godkänd insats individuellt men vi uppträdde alltså inte som ett lag.

Mot ett något sämre lag kunde det kanske gått bra att hålla siffrorna nere men div 5-laget Vellinge var faktiskt riktigt bra. Precis som vanligt hade de ett mycket ungt lag som orkade springa jättemycket. Lika lite som våra spelare hittade varandra och kände varandras rörelsemönster, lika bra hittade de varann. De utnyttjade kanterna på ett bra sätt när de ofta kom 2 mot 1 när deras ytterbackar följde med upp i anfallen I de lägena krävdes att vårt mittfält alltid jobbade stenhårt bakåt när Vellinge hade bollen för att reda ut dessa situationer men så var bara stundtals fallet.

Vi fick inte precis den start vi behövde när Vellinge redan efter 5 min tilldömdes en straff för en förseelse klart utanför straffområdet. Den sattes säkert i mål. Sedan kom 2-0 kom i 14:e min och 3-0 i den 23:e innan vi fick en gratischans att komma in i matchen när vi efter hands i straffområdet på hörna (efter en mycket vacker frispelning av Rashad från Tobias sida vilket ledde till hörnan) tilldömdes en straff som Rashad säkert slog in. Tyvärr fick vi inte ta med oss vetskapen om att ha gjort sista målet i halvleken vilket ju ofta lyfter ett lag lite. Precis i slutsekunderna gjorde de mycket turligt 4-1.

I andra halvlek sprang siffrorna snabbt i höjden. Ungefär 10 min in i 2:a halvlek gjorde de 3 mål på drygt 4 min.
Sedan dröjde det till den 68:e min innan de gjorde åttan och därefter hade vi faktiskt 2 riktigt bra målchanser där vi i "halvfriläge" (spelare tätt i ryggen) hade skott tätt utanför. Sista 6 min:a i matchen gjorde sedan våra motståndare ytterligare 3 mål, varav det sista kom på en straff i matchens slutsekunder. Slutresultat 1-11 alltså.

Scysst av Simon att ställa upp som målvakt sedan 4 andra tillfrågade inte kunnat. Ingen skugga behöver falla över honom. Han gjorde en fullgod insats som sista utpost trots alla baklängesmålen.

Så kort blev det kanske inte men dock betydligt kortare än vanligt.